Ko obiščete našo spletno stran, za kratek čas, najdlje pa do konca seje, shranimo vaš IP naslov. Če naš sistem ugotovi, da ne izvajate nobenih dejavnosti, ki bi ogrozile delovanje naše spletne strani, se ta podatek samodejno izbriše.

V primeru, da naš sistem ugotovi, da izvajate aktivnosti, ki so očitno nezakonite ali očitno uperjene v smer onemogočanja delovanja spletne strani, se vaš IP naslov shrani trajno in ga naš sistem uvrsti na črno listo IP naslovov (“black list“) in vam posledično onemogoči nadaljnjo uporabo spletne strani.


Podrobneje

Upravljavec: Slovensko zdravniško društvo, Sekcija za preventivno medicino, Dunajska 162, 1000 Ljubljana

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen varnosti spletne strani in preprečevanju nezakonitih aktivnosti na njej (denimo vdorov, phishing-a ipd.).

Kategorije uporabnikov: ponudnik gostovanja spletne strani in ponudnik varnostnih rešitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Osebni podatki se prenašajo v ZDA na podlagi standardnih pogodbenih klavzul (potrjene z odločitvijo Komisije št. 2010/87/EU), ki so vključene v pogodbo o obdelavi podatkov, ki smo jo sklenili s ponudnikom v skladu z 28. členom GDPR

Rok hrambe: najdlje do konca seje (splošno pravilo) oz. trajno (za primere poskusa zlorab).

Pravice posameznikov: ugovor, dostop do podatkov, popravek, omejitev obdelave. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na kontakt.

Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Vaše osebne podatke bo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s strankami in javnostjo) uporabila Slovensko zdravniško društvo, Sekcija za preventivno medicino, Dunajska 162, Ljubljana (SPM) za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo. Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato pa jih bomo izbrisali. Če se boste odločili za kasnejše sodelovanje z nami, bomo uporabili drugo ustrezno pravno podlago (kot je npr. izvajanje pogodbe, o čemer vas bomo kasneje tudi posebej obvestili). Vaše osebne podatke bo lahko obdeloval tudi naš obdelovalec, pri katerem spletna stran gostuje in s katerim ima SPM podpisano pogodbo o obdelavi osebnih podatkov. Že med samo komunikacijo lahko zahtevate izbris vaših osebnih podatkov, ne da bi takšna privolitev vplivala na zakonitost obdelave do njenega preklica. Glede obdelave osebnih podatkov imate pravico dostopa do osebnih podatkov, pravico do popravka in do omejitve obdelave ter pravico do ugovora. Če menite, da vam vaših pravic ne bomo ustrezno izvrševali, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu RS.

Slovensko zdravniško društvo (SZD), Sekcija za preventivno medicino, Dunajska 162, Ljubljana bo vaše osebne podatke obdelovalo za namen izvedbe tečaja in pridobivanje kreditnih točk, ki jih podeljuje SZD za udeležbo na izobraževanju. Če boste tako za posamezen tečaj želeli pridobiti kreditne točke (in če posamezen tečaj to omogoča), bomo od vas potrebovali dodatne informacije, kot so vaša številka licence, naziv in naslov ustanove, v kateri delate, vaš poklic (dodatni podatki). Te podatke potrebujemo za namen izvedbe pogodbe (točka (b) 1. odst člena 6 GDPR) in / ali za izdajo kreditnih točk (točka (e) 1. odst člena 6 GDPR). Če nam teh podatkov ne boste želeli posredovati, vam ne bomo mogli omogočiti udeležbe na tečaju na tej spletni strani. Osnovne podatke hranimo 5 let od zaključka nakupa oz. poravnave vseh obveznosti, v primeru pridobitve kreditnih točk pa dodatne podatke hranimo trajno.

Če nam teh podatkov ne boste želeli posredovati, vam ne bomo mogli omogočiti udeležbe na tečaju na tej spletni strani. Osnovne podatke hranimo 5 let od zaključka nakupa oz. poravnave vseh obveznosti, v primeru pridobitve kreditnih točk pa dodatne podatke hranimo trajno.


Upravljavec: Slovensko zdravniško društvo, Sekcija za preventivno medicino, Dunajska 162, 1000 Ljubljana

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: sklepanje sklenitev kupoprodajne pogodbe (6(1)b) člen in za izdajo kreditnih točk (točka (e) 1. odst člena 6 GDPR - izvajanje javbega pooblastila). Če posameznik podatkov ne priskrbi, sklenitev pogodbe ni mogoča. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za analizo, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: 5 let od dneva nakupa oz. poplačila vseh obveznosti (osnovni podatki); trajno (dodatni podatki - za namen pridobitve KT).

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejen obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na tem naslovu.

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Na naši spletni strani smo na dieti in zato uporabljamo samo nizkokalorične sistemske oz. sejne piškotke, ki so namenjeni varnosti strani in zagotavljanju članskih ugodnosti. Ker gre za nujne piškotke, zanje ne potrebujemo vaše privolitve.

Ime piškotkaOpisTrajanjeUpravljavec
PH_HPXY_CHECKPiškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute force napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.Do konca sejeSPM
PHPSESSIDOhrani stanje seje uporabnika med zahtevami strani.Do konca sejeSPM
pmpro_visitUpravljanja članstva glede na nivoje članarine in posledično prikaz ustreznih vsebin.Do konca sejeSPM
wordpress_lp_guestOdkrivanje napak na spletnem mestu.60 minutSPM
wp_learn_press_sessionSpremljanje trenutnega edinstvenega ID-ja seje po temi na spletnem mestu.2 dniSPM